Camera connect instellingen

Om uw camera met ons netwerk te laten communiceren is het noodzakelijk om in uw modem een poort te openen naar de betreffende camera(s).

Voor de communicatie maken wij in de regel gebruik van poort 554 om een RTSP stream op te zetten en mocht uw camera dit protocol niet ondersteunen dan maken wij de connectie via een standaard HTTP poort verbinding.

Zoals gezegd moet hiervoor een poort in uw modem/router geopend worden en vind u op de hieronder genoemde website een stappenplan. Let wel op dat bij de poort forwarding de internal port naar 554 of 80 van de camera moet verwijzen i.p.v. 2200 als in het artikel op de website.

http://www.homewizard.nl/ip-camera-port-forwarding-guide

Voor de KPN experiabox zijn wat extra stappen nodig.

KPN experiabox.
1) Ga naar http://192.168.2.254 of http://192.168.2.1 om uw modem inlogpagina te openen.
2) Vul uw inlognaam en wachtwoord in (weet u die niet dan is dat waarschijnlijk inlognaam admin en wachtwoord laat u leeg).
3) Klik op instellingen en vervolgens aan de linkerkant op poort forwarding-IPv4
4) Klik op Application Configuration en kies audio/video en vervolgens op Maak een nieuwe appnaam
5) Geef de app een naam en klik op toepassen en vul de volgende gegevens in zoals op de afbeelding en klik nogmaals op toepassen.
6) Scroll naar boven en klik onder poort forwarding-IPv4 op Maak een nieuw item aan.
7) Vul hier het IP adres van uw camera in kies vervolgen audio/video en kies in de lijst de appnaam die u zojuist heeft aangemaakt.en klik op toepassen.
8) De poort naar uw camera is nu geopend en beschikbaar voor ons netwerk.

Komt u er niet uit bel gerust en wij helpen u direct.